Medische creatie & communicatie

Marsprine is een creatief bureau gespecialiseerd in (bio)medische onderwerpen en zorg. Of het nu gaat om voorlichten, informeren, trainen of werven. Wij bedenken concepten en verzorgen oplossingen, waarbij ziekte of gezondheid centraal staat.

Het beste van twee werelden
Door kennis en interesse op twee uiteenlopende vlakken te bundelen, kan Marsprine efficiëntie bieden. Dat dit inderdaad vruchten afwerpt is niet alleen gebleken bij verschillende projecten, waarin medische onderwerpen en communicatie werden gecombineerd, maar ook daar waar medische wetenschap en kunst elkaar ontmoeten.

Zo kunnen wij brochures, magazines, tentoonstellingen en websites verzorgen of alleen een deel van de inhoud in woord of beeld voor deze media ontwikkelen. Desgewenst gaan wij voor u de archieven in, om een stukje (medische) historie te onderzoeken. Of bezoeken wij voor u een congres en brengen u het laatste nieuws via nieuwe media. Daarnaast creëren we esthetisch beeld van medische onderwerpen, ontwerpen wij websites en (info)graphics, en produceren we (instructie)video’s. Ook verzorgen wij wervende teksten voor congressen/symposia en medisch-inhoudelijke artikelen.

Kortom, wij verzorgen de woorden, beelden en middelen om de door u beoogde doelstelling te bereiken.

Van wachtkamer tot tentoonstellingsruimte en van sociale media tot drukwerk.

Het ontwikkelen van tekst, beeld of volledig communicatiemiddel, doen wij voor uiteenlopende doelstellingen en doelgroepen. Denkt u hierbij aan medische nascholingen, symposia, zorgprofessionals en patiënten. Onze opdrachtgevers zijn zorginstellingen (inclusief GGZ), bedrijven, universiteiten, musea, congresbureaus, uitgevers en patiëntenverenigingen.

Nieuwe ‘zorgvragen’ van uw zijde zijn meer dan welkom.


Achtergrond
Marsprine is in 2003 opgericht door Marieke de Lorijn. In eerste instantie is Marsprine gestart als ontwerpstudio. De grote belangstelling van Marieke de Lorijn voor het medische vakgebied leidde in 2010 tot een bureau, gespecialiseerd in medische onderwerpen.
Vreemd genoeg is de naam Marsprine al in 2003 ontstaan en het resultaat van het samenvoegen van delen van de namen Marieke en Aspirine (een pijnstillend en koortsverlagend geneesmiddel). De enigszins vereenvoudigde combinatie van deze twee woorden maakte het gemakkelijker, zowel de Nederlandse als Engels uitspraak te hanteren. Dat zou handig zijn, omdat Marsprine in de beginperiode veelal websites, brochures, posters en andere grafische ontwerpen verzorgde voor klanten in het buitenland. Na haar studie Biomedische Wetenschappen in 2010, bracht Marieke de Lorijn de verschillende disciplines samen in een bureau en werd Marsprine ‘communication in health+disease’ een feit.